Els pressupostos del govern Motas no aborden els problemes reals de Sant Feliu

Ahir dimarts durant el darrer ple ordinari d’aquest any, es va aprovar el pressupost municipal amb els únics vots a favor de TXSF i PSC i els vots en contra de l’oposició al complet: Junts per Catalunya, ERC, Guíxols des del Carrer i MES.

Sostenint-se en una pujada general dels principals impostos que afecten directament a la butxaca de les famílies ganxones, el pressupost, que s’acosta als 40 milions d’euros, està conformat per un total de 685 partides de despesa i 124 d’ingressos.

El pressupost pel 2024 creix en uns 6 milions respecte del de 2023 per l’aportació de 4 milions d’euros de transferències de l’estat espanyol i la Generalitat,  prop d’1.4 milions de la pujada d’impostos i taxes a càrrec dels ganxons i ganxones i 600.000 euros de la valorització de residus.

Des de Junts constatem que l’actual govern municipal ha portat Sant Feliu a ser més depenent de les transferències i això ens converteix en un municipi subsidiat, a la vegada que provoca un increment d’ingressos que ofega els ciutadans en comptes de pensar en ser un generador d’economia. Es demostra amb la poca quantia d’ingressos que es destinen a activitats econòmiques i la reducció en la partida de suport al desenvolupament empresarial.

Toni Carrión, portaveu de Junts:

Amb una bona planificació i previsió, no caldria ser depenents de suplements i transferències de crèdit, ni destinar una partida de 600.000 € a un fons de contingència i altres imprevistos. Es confirma el que des de Junts hem estat alertant: aquest govern no té un full de ruta clar i porta més de 9 anys improvisant.

Considerem que aquest és un pressupost que no pensa en les inversions necessàries per tenir uns serveis públics i el patrimoni en un bon estat de manteniment. Aquest és un dels aspectes a reprovar d’aquest govern: fa poques obres de molt import en llocs qüestionables i a pocs mesos de les eleccions i mentrestant tenim voreres i carrers en mal estat, carrers  amb poca llum, instal·lacions esportives dels anys 80 o la piscina de La Corxera amb degoters, el sostre que cau i l’aigua de la piscina a 27 graus, entre altres queixes reiterades per part dels ciutadans.

Per tot això des del grup municipal de Junts considerem que la prioritat en les inversions ha de garantir els serveis per a les persones com ara la reforma i ampliació de places a l’Asil Suris, el pla de reil·luminació de tots els passos de vianants i vies principals, un nou espai polivalent per les entitats, la segona fase de l’aparcament a la carretera de Tossa o les molt necessàries inversions en centres educatius reclamades per tota la comunitat educativa.