Presentem una moció per donar un suport adequat a les persones amb altes capacitats

Avui, 14 de març de 2024, en commemoració del Dia Mundial de les Altes Capacitats, Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols reafirma el seu compromís amb la promoció de la diversitat i la igualtat d’oportunitats a l’àmbit educatiu. Aquesta data ens ofereix una oportunitat única per reflexionar sobre la importància de proporcionar un suport adequat a les persones amb altes capacitats i sensibilitzar la comunitat en general sobre les seves necessitats.

Nines Rivas, regidora de Junts Sant Feliu de Guíxols


Les persones amb altes capacitats posseeixen estils d’aprenentatge i capacitats excepcionals, i és essencial reconèixer i valorar les seves habilitats úniques. Tot i això, moltes vegades, aquest col·lectiu no rep l’atenció i els recursos que necessita per a un desenvolupament òptim. L’educació és clau per al creixement personal i professional d’aquestes persones, i és responsabilitat de tots garantir que rebin el suport necessari per assolir el seu màxim potencial.

En aquest sentit, Junts per Catalunya està compromès a impulsar accions concretes per millorar l’atenció i el suport a les persones amb altes capacitats. Amb aquest compromís proposem les següents iniciatives:

• Sensibilitzar la comunitat educativa: Organitzant campanyes, xerrades i jornades per informar i conscienciar els professionals de l’educació, les famílies i l’alumnat sobre les necessitats específiques de les persones amb altes capacitats.
Proporcionar recursos educatius adequats: Demanant al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que garanteixi una formació adient al professorat i una destinació de recursos suficients als Equips d’Assessorament Psicopedagògic (EAP), amb l’objectiu de diagnosticar i adequar els programes educatius a les necessitats dels estudiants amb altes capacitats.

En aquest Dia Mundial de les Altes Capacitats, volem expressar el nostre compromís ferm amb la inclusió i el suport a tots els estudiants, independentment de les seves capacitats. L’educació és un dret fonamental de tots, i treballarem incansablement per assegurar que totes les persones tinguin l’oportunitat de créixer i prosperar.